Nyår,Tobago Ceys och Jack Sparrow

Okej, let’s start with nyåret.

Det här året har varit fantastiskt. Faktiskt. Vi firade nyåret Bequia. Vi tänkte åka in till stan o fira med vänner, vi började åka två timmar innan tolvslaget (kl 22). O börjar vi tycka att grannbåten åker lite väl nära båten bakom, då inser vi att båten börjat dragga (ankaret lossna). Vi åker över o knackar, ingen där. Såklart. Vi ringer coast guard, inget svar. Såklart. Men då råkar det vara så att en coast guard båt åker förbi och sen den draggande båten. Skönt, tänker vi. Men för säkerhets skull åker vi förbi o kollar läget. Han hade fått igång motorn, men kunde inte köra segelbåt, han visste helt enkelt inte hur han skulle göra och var rädd att köra in i nån av de andra närliggande båtarna. Så pappa upp i båten, tar över rodret och försöker hitta en annan ankarplats. Hmmm, svårt nu på nyårsafton, Bequia råkar ju vara den ön där man firar nyår som mest storslaget. Vi åker runt i var dinge (jolle) och söker efter en bättre plats med ficklampan. Där då? Nä, det är för nära katamaranen. Men emellan där? Nej, det kommer inte funka när strömmarna vrider. Osv. Det slutade med att vi ankrade fast båten längst ut. En mycket tacksam coast guard sade hejdå och tackade så mycket för hjälpen. Hur lång tid har vi på oss innan tolvslaget? Oj, tio minuter. Racerfart till dinge bryggan. När vi lagt till så börjar fyrverkerierna, o vilka smällar asså! Alla möjliga färger och mönster och båtarna tutade och folk kysstes och bestämde nyårslöften. Vi vandrade genom stan och hälsade på festsugna och lyckliga människor. Taxichaufförerna jobbade för fullt. Vi åkte hem ganska tidigt och var helt slut. Men finns det nåt bättre sätt att påbörja ett nytt år än genom att hjälpa en annan människa? Dagen efter kom han och tackade så mycket. Han berättade att han var seglarlärare ute med sina elever och att han var djupt generad.

Tabago Ceys är delvis känt för alla sköldpaddor som lever där. Vi (Jag, Anna, Konnie och Oscar) snorklade med dom och de var jätte sociala. Fina djur. Skulle inte bli förvånad om de skulle låta oss klappa dom (sköldpaddorna var vilda), men med tanke på alla bakterier vi människor bär på så ville vi int e riskera att göra dom sjuka, så vi nöjde oss med att simma en decimeter brevid. Härligt att få en selfie med en sköldpadda liksom.

Just nu är vi på Union Island. Vi ligger och softar under palmerna på Sparrows beach (Ja, Jack Sparrow), hade tyvärr glömt badkläder men underkläder är ju i princip samma sak. Nu ska jag äta min Carbonara och försöka att bli frisk (blivit förkyld).

Lämna en kommentar